woensdag 10 oktober 2012

Dag nieuwsgierige lezer!

 

Vandaag een kort verslag over onze erg drukke dag…

Deze morgen vierden we al een jarige. Lotte werd 10 op 10/10. Als dat niet speciaal is!!

 

We profiteerden van het stralende weer om zoveel mogelijk buiten te zijn. Eerst oefenden we ons dansje voor de Sint. Daarna vertrokken we naar de Oosthoekduinen en het Calmeynbos.

Na een kleine wandeling kwamen we aan bij het soldatenkerkhof van de Eerste Wereldoorlog. Het was een hele ervaring te zien dat er op deze begraafplaats jonge Engelse, Franse en zelfs Afrikaanse soldaten begraven lagen.

 

Ondertussen was het middag en aten we puree met visstick en groenten.

 

Om 13u00 vertrokken we met de tram naar de surfclub van Oostduinkerke. Daar kregen we uitleg over de redders. Er werd iemand uitgekozen en helemaal verkleed als miniredder.

Ondertussen ging de andere groep rijden met de gocarts. We mochten zelf kiezen met welke gocart we reden. Als afsluiter van een zonnige namiddag stond de ijsjeskar ons op te wachten. Smullen maar!!

 

Met de kusttram keerden we terug en we waren maar net juist op tijd voor de spaghetti.

Na het avondeten deden we een reuzespannend avondspel in de duinen. Het spel eindigde in het donker en we konden onze zaklampen erg goed gebruiken.

 

Omdat we morgenavond geen tijd zullen hebben iets op de blog te zetten, nu al even een overzichtje van opnieuw een drukke dag...

Om 9 uur komt een toeristentreintje ons ophalen en worden we weggevoerd naar het visserijmuseum in Oostduinkerke. Daarna gaan we op bezoek bij de garnaalvisser te paard die ons een demonstratie zal geven. Vervolgens worden we naar zijn huis gevoerd waar de gevangen garnalen gekookt en gedegusteerd worden. Mmmmm...

 

's Avonds kunnen we genieten van een vrij podium die we zelf hebben voorbereid. Gevolgd uiteraard door een kleine fuif...

Op vrijdag pakken we de valiezen in en plannen we nog heel wat sport- en spelactiviteiten.... Na de middag keren we huiswaarts en we hopen veilig in Lede terug aan te komen!

 

Zo, dit is in een notendop ons programma...

Onze excuses voor de late blogberichten maar de tijd ontbreekt ons om dit vlugger te doen… :-)

 

Slaapzacht...
De vijfdes


2 opmerkingen:

  1. Super !!!!
    Bedankt voor al dit moois !

    meester Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste zee-klassers,
    We hebben zonet het laatste verslagje van jullie blog gelezen, heel mooi hoor!
    Halverwege kwamen we te weten dat er iemand van de kinderen verkleed werd als miniredder.
    Toen we daarna de foto's bekeken, bleek dat het onze zoon was, Samuel De Kerpel.
    Wij kijken alvast uit naar jullie terugkomst.
    Tot vrijdag!

    Groetjes
    De ouders, broer en zussen van Samuel

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie. Kom snel nog eens kijken naar onze blog.
(omdat je bericht goedgekeurd moet worden zie je het niet onmiddellijk verschijnen - plaats geen dubbele berichten aub.- plaats ook je NAAM en NAAM VAN HET KIND bij je bericht zodat niet alles anoniem blijft aub. ANONIEME reacties worden niet gepubliceerd. Dank voor je begrip !)